• join us on facebook
  • visit our channel
  • English (United Kingdom)
  • Bulgarian (Български)
  • Russian (Русский)
Home News Безплатен студентски курс за Allplan Engineering 2019 започва в УАСГ

Безплатен студентски курс за Allplan Engineering 2019 започва в УАСГ

weballp101018-2502 октомври 2018 г.

Строителният факултет на УАСГ и ИРМ ЕООД, официален дистрибутор на ALLPLAN Deutschland GmbH организират безплатен курс за работа с Allplan Engineering 2019.

В хода на обучението студентите ще преминат през целия процес на създаване на триизмерен модел на конструкция на сграда в Allplan: запознаване с интерфейса на програмата, създаване на структура на сградата, изчертаване на кофражен план, дефиниране на динамични шаблони за надписване на елементите, котиране и надписване на чертеж, армиране на греди, колони и плочи, извеждане на армировъчни и кофражни планове и количествени сметки от триизмерния модел на конструкцията, плотиране на планове, импорт и експорт на данни.

Курсът ще стартира през ноември, а лекциите ще води инж. Йоана Димитрова, Продуктов специалист за Allplan и Ръководител на Отдела за обслужване на клиенти в ИРМ ЕООД. Инж. Димитрова е завършила УАСГ, специалност ПГС (ССС) и има зад гърба си дългогодишен опит като специалист и преподавател.

„Cътрудничеството ни с УАСГ и ръководството на Строителния факултет датира отдавна и за мен винаги е изключително приятно да работя със студентите и преподавателите. Тази година курсистите ми ще бъдат сред първите потребители, които ще се запознаят с Allplan 2019. Излизането на новата версия на програмата е планирано за края на месец октомври – споделя инж. Йоана Димитрова. Целта на курса е да осигури необходимите знания за успешен старт с Allplan и да даде информация как да се възползваме максимално от предимствата на софтуера.“

На 10 октомври, сряда, от 15 часа в УАСГ, зала 220, ще се проведе информационна среща, а желаещите да се включат в курса, ще могат да се запишат още на място.

Политиката на производителя Аllplan Deutschland GmbH е студентите да се ползват от всички права на легалния потребител. Студентската версия на Allplan e безплатна, по отношение на функционалността не се различава от най-разширената клиентска версия, а лицензът може да бъде удължаван по време на следването, като условието е наличието на непрекъснати студентски права.

След завършване на курса, който дава базова подготовка, участниците могат да продължат обучението си самостоятелно. Студентският портал Allplan Campus предлага разнообразни материали – учебници, видео уроци и помагала, както и форум за общуване и споделяне на опит с потребители от цял свят. При възникнали въпроси студентите, посещаващи курса, могат да разчитат на помощ по телефона и електронната поща от страна на ИРМ напълно безплатно. Това е една от услугите на фирмата, която клиентите ценят високо.

Студентите, които редовно посещават лекциите, ще получат сертификат за присъствие, а на успешно положилите тест ще бъде издадено удостоверение за ниво на владеене на Allplan.

Условието за включване в курса е записан първи семестър тази година в УАСГ, независимо от курса.

„Доброто познаване на Allplan безспорно ще повиши квалификацията и ще допринесе за успешната реализация на младите инженери – посочва инж. Габор Такач, управител на ИРМ ЕООД. Все повече се увеличава търсенето на специалисти, които са в крак с актуалните технологии в проектирането – работа с интелигентен модел на сграда, BIM, триизмерно армиране и др. Сред нашите клиенти са едни от най-иновативните инженерни и архитектурни офиси и с Allplan са проектирани редица емблематични сгради - завършва инж. Такач.“

За Allplan Deutschland GmbH

Allplan Deutschland GmbH е водещ европейски доставчик на софтуерни решения за BIM проектиране. Компанията със седалище в Мюнхен, Германия, е основана от проф. Георг Немечек през 1981 г. и оттогава е част от Nemetschek Group. От самото начало фокусът е върху концепцията за виртуален модел на сградата и BIM. Водещият продукт Allplan предлага висококачествени софтуерни решения за архитекти и инженери конструктори.

За ИРМ ЕООД

От създаването си през 2001 г. ИРМ ЕООД се утвърди като доставчик на водещи софтуерни решения за проектиране и обслужва над 2000 местни и международни клиенти. Фирмата предлага професионални услуги за крайните си потребители и търговските си партньори: обучение, техническа поддръжка, помощ по телефона и консултации.

За контакт:
ИРМ ЕООД
Официален дистрибутор
на Allplan Deutschland GmbH
София 1680, бул. България 60В
02 808 5959 | This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
www.irm.bg


 

| Terms and conditions | Privacy |                                                                                                               IRM Ltd. 2018. All right reserved.